Category Archives: ΣΤ2

” Ο Θησέας ή αλλιώς…η τόλμη! Ο Θησέας ή αλλιώς …η υπερνίκηση του ακατόρθωτου! Ο Θησέας ή αλλιώς…η υπέρβαση του εαυτού μας! Η Μοίρα 331 , με έμβλημά της τον μυθικό ήρωα Θησέα , ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου του 1988 και έχει ως κύριο ρόλο την αναχαίτιση παντός καιρού . Με ήλιο και με τον καιρό σύμμαχό μας επισκεφθήκαμε την αεροπορική βάση στην Τανάγρα κατά την 7η Νοεμβρίου και παρακολουθήσαμε απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ενδιαφέρουσα έκθεση σχετικά με τον εξοπλισμό των αεροσκαφών , η οποία είχε οργανωθεί εν όψει της γιορτής των Ταξιαρχών , της μεγάλης γιορτής της αεροπορίας μας. Ο Θησέας ή αλλιώς η ΜΟΙΡΑ 331!” Οι μαθητές/τριες της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με την καθημερινότητα των πιλότων και το ημερήσιο πρόγραμμά τους και επέστρεψαν με ενθύμια στις αποσκευές τους και ιπτάμενα όνειρα στις τσέπες…

Read more

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 τον σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ημερήσια εκδρομή του. Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών  και στη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Στην επιστροφή ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονή Δαμάστας. Γονείς και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι απ΄όλα τα αξιοθέατα.

Την εβδομάδα από τις 4 Μαρτίου 2019 μέχρι 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αφιέρωσαν κάποιες ώρες για να συζητήσουν σχετικά με το bullying και τους τρόπους αντιμετώπισης του, να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με το διαδικτυακό και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και να δημιουργήσουν αφίσες, συνθήματα και να κάνουν δράσεις κατά του εκφοβισμού.

Ένα γεγονός σημαντικό στην ζωή των παιδιών είναι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Έχει παρατηρηθεί, ότι αρκετοί μαθητές δυσκολεύονται στην προσαρμογή αυτή ενώ η μετάβαση αυτή δεν απασχολεί και δεν επηρεάζει όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο.  Για να διευκολυνθούν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στην ομαλή προσαρμογή τους στο γυμνάσιο, την Παρασκευή 18/5/2018, επισκέφτηκαν το 2ο Γυμνάσιο Θήβας, συνοδεία των δασκάλων τους. Τους υποδέχτηκε η διευθύντρια του γυμνασίου, η οποία τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου, τις διαφορές του με το Δημοτικό Σχολείο και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, στην αίθουσα  της δανειστικής Βιβλιοθήκης,  στην αίθουσα Πληροφορικής, το γυμναστήριο και στους κοινόχρηστους χώρους. Ήταν μία χρήσιμη εμπειρία για τους τελειόφοιτους μαθητές του δημοτικού, να γνωρίσουν το «καινούριο» τους σχολείο, στο οποίο άλλωστε θα φοιτούν σε λίγους μήνες.  

Την Τρίτη 15 Μαΐου, όλες οι τάξεις του σχολείου, στο πλαίσιο της τελικής ημερήσιας εκδρομής,  επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του STAR SPORT CLUB στη Βούλα.  Σε έναν καταπράσινο χώρο εξαιρετικά υψηλής ασφάλειας και έκτασης 20.000 τ.μ., οι μαθητές απασχολήθηκαν από γυμναστές, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια.

studying

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και την παραγωγή γραπτού λόγου, έγραψαν για ένα οικογενειακό περιστατικό, για να μας δείξουν πόσο σημαντικό είναι σε μια οικογένεια να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Αξίζει να διαβάσουμε δύο από αυτά. Το ατύχημα Σε όλες της οικογένειες συμβαίνουν πολλά και άσχημα πράγματα. Θα σας διηγηθώ μία ιστορία από το παρελθόν. Ένα πρωί, ήμασταν εγώ ο αδερφός μου και η αδερφή μου, στο χωριό και παίζαμε μπάσκετ. Τότε ο αδερφός μου και η αδερφή μου είχαν διψάσει από το πολύ μπάσκετ και είπαν να πάνε για νερό. Μου είπαν και εμένα αλλά εγώ δεν δίψαγα. Μου είπαν ότι σε ένα λεπτό θα είναι πίσω και τους είπα εντάξει. Ξαφνικά, κάτι λυκόσκυλα εμφανιστήκαν από τα διπλανό οικόπεδα. εγώ φώναξα αλλά κανείς δεν με άκουσε. Τα λυκόσκυλα μου επιτέθηκαν, με έριξαν κάτω και με δάγκωναν στο πόδι και στο χέρι. Όταν ο αδελφός…

Read more

Την Παρασκευή, 9/2/2018, οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Vagonettο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά Θεματικά Πάρκα της Ευρώπης. Οι μαθητές, αρχικά,  ακολούθησαν  τα χνάρια των μεταλλωρύχων μέσα στις υπόγειες στοές με τα κοιτάσματα του βωξίτη. Στη συνέχεια, με οπτικοακουστικά συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας, γνώρισαν την ιστορία των μεταλλωρύχων και της μεθόδους εξόρυξης μέσα σε ένα παλιό μεταλλείο στην καρδιά της Γκιώνας. Η ιστορία της εξόρυξης του βωξίτη, που αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή αλουμινίου, διαδραματίζεται σε έξι διαφορετικές γλώσσες με τη βοήθεια συσκευών ατομικής ξενάγησης υψηλής τεχνολογίας.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετείχαν στα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:  Μαραθώνιος στο ΚΠΙΣΝ (Ε΄ τάξη) Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο τα παιδιά ξεκίνησαν έναν «μαραθώνιο» με σκοπό να αφήσουν το σώμα τους να γίνει ο οδηγός της πρώτης γνωριμίας τους με το ΚΠΙΣΝ και τις αισθήσεις τους να τους ξεναγήσουν στις πιο ιδιαίτερες γωνιές του. Τα παιδιά διέτρεξαν το ΚΠΙΣΝ, συνεργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας αποστολές και ήρθαν σε επαφή με έννοιες που διατρέχουν τη δημιουργία και τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ: η ελευθερία και η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος και η συλλογικότητα, η ταχύτητα και η αντοχή. Με τη δύναμη της φύσης (ΣΤ΄ τάξη) Τι μπορεί να σημαίνει πράσινο κτίριο και γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι το  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) «τρέφεται» από τη φύση; Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνας, μαθηματικούς γρίφους,…

Read more

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων παρακολούθησαν την παράσταση Ιστορίες Άνω Κάτω, στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη». Μία ομάδα καταξιωμένων συντελεστών κι εννέα υπέροχοι ηθοποιοί και μουσικοί συναντήθηκαν και έπαιξαν με τις έξυπνες, ευαίσθητες και ανατρεπτικές ιστορίες του σπουδαίου Γάλλου παιδαγωγού και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Μπερνάρ Φριό.  

10/10