Category Archives: Γ1

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 τον σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ημερήσια εκδρομή του. Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών  και στη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Στην επιστροφή ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονή Δαμάστας. Γονείς και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι απ΄όλα τα αξιοθέατα.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 οι μαθητές των Γ΄& Δ΄τάξεων του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους, επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας. Εκεί τα παιδιά θαύμασαν εκθέματα διάφορων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο απ΄την 6η χιλιετία εως το 1050 π.χ. (Νεολιθικού – Κυκλαδικού & Μυκηναϊκού). Ενθουσιάστηκαν με τους θησαυρούς των βασιλικών τάφων των Μυκηνών, θαυμασαν τους κούρους και τις κόρες απ΄ολη την Ελλάδα, το άγαλμα του Ποσειδώνα ή του Δία και διάφορα εκθέματα που φτάνουν μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Στο εξαιρετικό αυτό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα σημαντική ήταν η πληροφόρηση και η καθοδήγηση των έμπειρων ξεναγών μας. Τελικά ήταν ένα εντυπωσιακό ταξίδι πίσω στο χρόνο!

Την εβδομάδα από τις 4 Μαρτίου 2019 μέχρι 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αφιέρωσαν κάποιες ώρες για να συζητήσουν σχετικά με το bullying και τους τρόπους αντιμετώπισης του, να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με το διαδικτυακό και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και να δημιουργήσουν αφίσες, συνθήματα και να κάνουν δράσεις κατά του εκφοβισμού.

  Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές των Α’ , Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄τάξεων του Σχολείου μας παρακολούθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την εκ Αθήνας Θεατρική Παράσταση “ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” .Μια εξαιρετική και συγκινητική συγχρόνως παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο λογοτεχνικό έργο του Hector Malot. Ένα βιβλίο-ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη αλλά και στην δύναμη του ανθρώπου να επιτυγχάνει τους στόχους του παρ’ όλες τις ατυχίες της ζωής.

Την Τρίτη 15 Μαΐου, όλες οι τάξεις του σχολείου, στο πλαίσιο της τελικής ημερήσιας εκδρομής,  επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του STAR SPORT CLUB στη Βούλα.  Σε έναν καταπράσινο χώρο εξαιρετικά υψηλής ασφάλειας και έκτασης 20.000 τ.μ., οι μαθητές απασχολήθηκαν από γυμναστές, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια.

Την Πέμπτη 18 Ιανουάριου 2018,οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και παρακολούθησαν την μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας ΝΤΟΥΘ  « … κι εμείς καλύτερα!». Το έργο μιλάει για την αναζήτηση του νέου και του διαφορετικού, την καθημερινή εξέλιξη,  τη διαφορετικότητα αλλά και την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων που συμπληρώνουν τις γνώσεις μας και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Δείχνει επίσης ότι το βιβλίο μπορεί να γίνει σύντροφος και σύμμαχός μας στο πιο συναρπαστικό ταξίδι: την ίδια τη ζωή!        

                                          Βιωματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017,οι μαθητές των Β΄και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν την  “Κιβωτό, Παιδικές Υποθέσεις “και συμμετείχαν στο πρόγραμμα:                                           “Από την ελιά…στο λαδάκι”  Τα παιδιά  ράβδισαν και χτένισαν τα ελαιόδεντρα. Ξεχώρισαν τις ελιές από τα φύλλα και τα κλαδιά πάνω σε λιόπανα. Γύρισαν τις μυλόπετρες. Τέλος πήραν μέρος σε θεατρικό δρώμενο και τους μοιράστηκαν δώρα. Οι μικροί επισκέπτες έφυγαν κατενθουσιασμένοι απ΄αυτή την ξεχωριστή βιωματική εμπειρία! Toυς μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων: Μανωλακάκη Ειρήνη ( Β1)                       Μπούτα   Αποστολία (Γ1) Καψάλη Ελένη (Β2)                                   Μεσσάρη Γεωργία( Γ2)

8/8