Author Archives: 1dimthiv

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας προσκαλεί μαθητές, γονείς & κηδεμόνες, φίλες, φίλους και γνωστούς την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 18.30 στην αυλή του σχολείου στην καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή μας με τίτλο: ” Του Καλοκαιριού Παιχνίδια…του Σχολειού τα Πανηγύρια” Σας περιμένουμε με χαρά! Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων

Για την εγγραφή των μαθητών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη δημοτικού σχολείου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία: Από την 1η έως την 20η Μαρτίου του προηγούμενου της εγγραφής σχολικού έτους οι γονείς και κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας: α) βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο, β) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή, γ) το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή και δ) το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο, το οποίο αποδεικνύει ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς και οι κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕΔΑΔΥ, δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής. Αιτήσεις εγγραφής δύναται να υποβάλλουν και γονείς ή κηδεμόνες που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο…

Read more

Σας προσκαλούμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 18.00. Πρωταγωνιστές της γιορτής μας, αφιέρωμα στην ειρήνη και στην αγάπη, οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης. Στο τραγούδι, οι μαθητές της Ε’ τάξης. Σας περιμένουμε! “Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό σ’ αυτόν τον κόσμο από το να ξυπνάς τα Χριστούγεννα το πρωί και να μην είσαι παιδί” (Έρμα Μπόμπεκ)

Στο πλαίσιο της δράσης «Δέντρο – λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά» του Διεθνούς Δικτύου ΠΕ ¨Μαθαίνω για τα δάση¨, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του 1ου Δημοτικού σχολείου επισκέφτηκαν έναν από τους φυσικούς πλούτους της Θήβας, το Μοσχοπόδι. Με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, οι μαθητές κατασκέυασαν αυτοσχέδιες λιχουδιές χρησιμοποιώντας ταχίνι, ηλιόσπορους και εσπεριδοειδή και αφού χρησιμοποίησαν τον ανάλογο εξοπλισμό, τα έδεσαν με σπάγγο και τα τοποθέτησαν στο δάσος ώστε να τραφούν οι μικροί μας φίλοι. Αλλώστε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το εύστοχο γνωμικό του μεγάλου Τσέχου λογοτέχνη, Μίλαν Κούντερα: «Τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον παράδεισο».

«Τυχερός όποιος διδάσκεται ιστορία» (Ευριπίδης)  Στις 22 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού επισκέφτηκαν το μεγαλύτερο πολεμικό μουσείο της Ελλάδας, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολεμικά κειμήλια και ποικίλο ιστορικό υλικό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η εκτεθείσα συλλογή περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- οπλικό εξοπλισμό, χάρτες, πίνακες ζωγραφικής και πραγματικά ημερολόγια στρατιωτών. Ως εκ τούτου, οι μαθητές ανακάλεσαν ιστορικά γεγονότα που είχαν ήδη διδαχθεί αλλά και γνώρισαν μια σειρά από νέες ιστορικές γωνιές που ξεδιπλώθηκαν μπροστά τους.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής, η Ε΄δημοτικού διεξήγαγε τη δράση «Ευ Ζην ή άλλιώς φτιάχνοντας το δικό μας υγιεινό πρωινό». Στόχος της δράσης, ήταν η εξοικείωση των μαθητών/τριών με την υγιεινή διατροφή και τη βελτίωση της συνολικής υγείας του ατόμου. Κατά την υλοποίηση, οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα οφέλη της εν λόγω διατροφής και ήρθαν σε επαφή με νέες διατροφικές συνήθειες καταναλώνοντας υγιεινά προϊόντα εντός της σχολικής μονάδας.

“Κάθε αντικείμενο μπορεί να διδαχθεί σε κάθε παιδί, σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να παρουσιαστεί σε αυτό με μία μορφή κατάλληλη και αποτελεσματική” (Bruner, 1973). Στις 14 Νοεμβρίου οι μαθητές των μικρών τάξεων επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν προγράμματα του Μουσείου Πειραμάτων στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, παίρνοντας μια γεύση από τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αθλητισμού, οι μαθητές του 1ου Δ.Σχ. Θήβας επισκέφθηκαν το αθλητικό πάρκο Active Park. Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με την αρωγή του εξειδικευμένου προσωπικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Ακολουθώντας τον διαβατάρη χρόνο, το ταξίδι του καλοκαιριού τελείωσε. Όχι όμως και η καλοκαιρινή μας ευδιαθεσία. Σας περιμένουμε, λοιπόν, στις 11Σεπτεμβρίου στον αγιασμό του σχολείου μας, ώρα 8:15 για να συνεχίσουμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στη γνώση.

10/327