Category Archives: Α1

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης «Το νέο μου σχολείο – Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο», την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των νηπίων του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Οι μικροί μας φίλοι, μαζί τις εκπαιδευτικούς τους: Καλογερίδου Βίκυ και Κωνσταντίνα Καλαντζή, με χαρά και ενθουσιασμό ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου. Γνώρισαν τη διευθύντρια, τις εκπαιδευτικούς του νέου σχολείου και συνάντησαν τους παλιούς τους φίλους. Έγινε παρουσίαση των σχολικών εγχειριδίων της τάξης και έπειτα, οι μαθητές του νηπιαγωγείου παρακολούθησαν το μάθημα της Γλώσσας συμμετέχοντας και οι ίδιοι στις δραστηριότητες αυτές. Παρατήρησαν ομοιότητες και διαφορές με το δικό τους σχολείο και μας αφιέρωσαν υπέροχες ζωγραφιές! Όλοι μαζί γίναμε μια χαρούμενη παρέα και αποχαιρετώντας τους μικρούς μας φίλους, τους δώσαμε την υπόσχεση ότι θα συναντηθούμε πολύ σύντομα, τον Σεπτέμβριο!

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 τον σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ημερήσια εκδρομή του. Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών  και στη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Στην επιστροφή ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονή Δαμάστας. Γονείς και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι απ΄όλα τα αξιοθέατα.

Την εβδομάδα από τις 4 Μαρτίου 2019 μέχρι 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αφιέρωσαν κάποιες ώρες για να συζητήσουν σχετικά με το bullying και τους τρόπους αντιμετώπισης του, να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με το διαδικτυακό και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και να δημιουργήσουν αφίσες, συνθήματα και να κάνουν δράσεις κατά του εκφοβισμού.

  Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές των Α’ , Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄τάξεων του Σχολείου μας παρακολούθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την εκ Αθήνας Θεατρική Παράσταση “ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” .Μια εξαιρετική και συγκινητική συγχρόνως παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο λογοτεχνικό έργο του Hector Malot. Ένα βιβλίο-ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη αλλά και στην δύναμη του ανθρώπου να επιτυγχάνει τους στόχους του παρ’ όλες τις ατυχίες της ζωής.

Την Τρίτη 15 Μαΐου, όλες οι τάξεις του σχολείου, στο πλαίσιο της τελικής ημερήσιας εκδρομής,  επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του STAR SPORT CLUB στη Βούλα.  Σε έναν καταπράσινο χώρο εξαιρετικά υψηλής ασφάλειας και έκτασης 20.000 τ.μ., οι μαθητές απασχολήθηκαν από γυμναστές, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια.

   Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Σχολείου μας παρακολούθησαν στο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου» την παράσταση «Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ». Το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, παίρνει νέα πνοή μέσα από τη μουσικοθεατρική διασκευή της Μαριάννας Τόλη. Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη μ’ ένα εντυπωσιακό σκηνικό με τεχνολογία 3D animation. Η συγκεκριμένη διασκευή βραβεύτηκε ως η καλύτερη διασκευή Παιδικού Θεατρικού Έργου από την Ελληνική Εταιρία Μεταφραστών Λογοτεχνίας τον Νοέμβριο του 2012.  

Οι μαθητές της Πρώτης τάξης επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, τη Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Η κα Μάγδα Παπαδοπούλου υποδέχτηκε τους μικρούς μελλοντικούς αναγνώστες στον φιλόξενο χώρο του Παιδικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την ταξινόμηση των βιβλίων, τη διαδικασία δανεισμού και τη λειτουργία του αναγνωστηρίου. Στη συνέχεια, διαβάστηκαν μικρές ιστορίες και σχολιάστηκαν οι  ήρωες και οι περιπέτειές τους. Οι μαθητές είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παίξουν με εικονογραφημένες κάρτες  για την αναζήτηση βιβλίων. Στο τέλος, αυτής της δράσης  κάθε μαθητής παρουσίασε το βιβλίο της κάρτας που είχε επιλέξει. Φεύγοντας οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία με τη δική τους προσωπική κάρτα. Η χαρά τους και η χαρά μας ήταν μεγάλη, γιατί με την κάρτα αυτή αρχίζει μια ιδιαίτερη σχέση με την Βιβλιοθήκη. Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών μας που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια αυτή και φρόντισαν να κάνουν την εγγραφή των παιδιών τους, πριν…

Read more

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα πολλά και σπάνια εκθέματα εντυπωσίασαν τους μικρούς επισκέπτες. Η ιστορία του ξεκίνησε πριν από 150 χρόνια, ως μέρος του Φυσιογραφικού Μουσείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη μορφή μιας μικρής συλλογής ταριχευμένων ζώων. Σήμερα είναι το παλαιότερο και πλουσιότερο ζωολογικό μουσείο στην Ελλάδα.  Στεγάζεται στην Πανεπιστημιούπολη και ανήκει στο τμήμα της Βιολογίας. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν: Περίπου 500 μικρά και μεγάλα θηλαστικά από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και όλες τις άλλες ηπείρους είτε ταριχευμένα είτε ως σκελετοί Πλούσια συλλογή περίπου 2500 πτηνών στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα είδη της Ελλάδας Συλλογή αυγών και φωλιών πτηνών Μεγάλη συλλογή από 1000 περίπου ερπετά, αμφίβια αλλά και ιχθύες τόσο της Ελλάδας όσο και της παγκόσμιας πανίδας Από τα ασπόνδυλα υπάρχουν πολύ μεγάλες συλλογές εντόμων, μαλακίων, σπόγγων, κοραλιών κλπ. Οι βασικοί στόχοι…

Read more

10/10