Category Archives: Ε2

ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ … ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝΜε αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το πρώτο βήμα του ανθρώπου στη Σελήνη, είχαμε την ευκαιρία σ’ αυτή μας την εκπαιδευτική επίσκεψη να θαυμάσουμε τα σπάνια εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λόφο των Νυμφών στο Θησείο. Ανάμεσά τους το εντυπωσιακό εκπαιδευτικό αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων και σεληνιακά δείγματα που ήρθαν στη Γη από την ιστορική αποστολή Apollo-11 της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).Τα δείγματα αυτά δωρίστηκαν στη χώρα μας το 1970 από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και σε 134 ακόμη χώρες, ως διπλωματικό δώρο από τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον και φυλάσσονται από τότε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μαζί τους και μια ελληνική σημαία, η οποία ταξίδεψε στη Σελήνη με την ίδια αποστολή και επέστρεψε στη Γη.

” Ο Θησέας ή αλλιώς…η τόλμη! Ο Θησέας ή αλλιώς …η υπερνίκηση του ακατόρθωτου! Ο Θησέας ή αλλιώς…η υπέρβαση του εαυτού μας! Η Μοίρα 331 , με έμβλημά της τον μυθικό ήρωα Θησέα , ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου του 1988 και έχει ως κύριο ρόλο την αναχαίτιση παντός καιρού . Με ήλιο και με τον καιρό σύμμαχό μας επισκεφθήκαμε την αεροπορική βάση στην Τανάγρα κατά την 7η Νοεμβρίου και παρακολουθήσαμε απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ενδιαφέρουσα έκθεση σχετικά με τον εξοπλισμό των αεροσκαφών , η οποία είχε οργανωθεί εν όψει της γιορτής των Ταξιαρχών , της μεγάλης γιορτής της αεροπορίας μας. Ο Θησέας ή αλλιώς η ΜΟΙΡΑ 331!” Οι μαθητές/τριες της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με την καθημερινότητα των πιλότων και το ημερήσιο πρόγραμμά τους και επέστρεψαν με ενθύμια στις αποσκευές τους και ιπτάμενα όνειρα στις τσέπες…

Read more

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 τον σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ημερήσια εκδρομή του. Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών  και στη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Στην επιστροφή ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονή Δαμάστας. Γονείς και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι απ΄όλα τα αξιοθέατα.

Την εβδομάδα από τις 4 Μαρτίου 2019 μέχρι 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αφιέρωσαν κάποιες ώρες για να συζητήσουν σχετικά με το bullying και τους τρόπους αντιμετώπισης του, να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με το διαδικτυακό και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και να δημιουργήσουν αφίσες, συνθήματα και να κάνουν δράσεις κατά του εκφοβισμού.

  Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές των Α’ , Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄τάξεων του Σχολείου μας παρακολούθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την εκ Αθήνας Θεατρική Παράσταση “ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” .Μια εξαιρετική και συγκινητική συγχρόνως παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο λογοτεχνικό έργο του Hector Malot. Ένα βιβλίο-ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη αλλά και στην δύναμη του ανθρώπου να επιτυγχάνει τους στόχους του παρ’ όλες τις ατυχίες της ζωής.

Την Τρίτη 15 Μαΐου, όλες οι τάξεις του σχολείου, στο πλαίσιο της τελικής ημερήσιας εκδρομής,  επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του STAR SPORT CLUB στη Βούλα.  Σε έναν καταπράσινο χώρο εξαιρετικά υψηλής ασφάλειας και έκτασης 20.000 τ.μ., οι μαθητές απασχολήθηκαν από γυμναστές, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια.

Την Παρασκευή, 9/2/2018, οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Vagonettο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά Θεματικά Πάρκα της Ευρώπης. Οι μαθητές, αρχικά,  ακολούθησαν  τα χνάρια των μεταλλωρύχων μέσα στις υπόγειες στοές με τα κοιτάσματα του βωξίτη. Στη συνέχεια, με οπτικοακουστικά συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας, γνώρισαν την ιστορία των μεταλλωρύχων και της μεθόδους εξόρυξης μέσα σε ένα παλιό μεταλλείο στην καρδιά της Γκιώνας. Η ιστορία της εξόρυξης του βωξίτη, που αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή αλουμινίου, διαδραματίζεται σε έξι διαφορετικές γλώσσες με τη βοήθεια συσκευών ατομικής ξενάγησης υψηλής τεχνολογίας.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετείχαν στα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:  Μαραθώνιος στο ΚΠΙΣΝ (Ε΄ τάξη) Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο τα παιδιά ξεκίνησαν έναν «μαραθώνιο» με σκοπό να αφήσουν το σώμα τους να γίνει ο οδηγός της πρώτης γνωριμίας τους με το ΚΠΙΣΝ και τις αισθήσεις τους να τους ξεναγήσουν στις πιο ιδιαίτερες γωνιές του. Τα παιδιά διέτρεξαν το ΚΠΙΣΝ, συνεργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας αποστολές και ήρθαν σε επαφή με έννοιες που διατρέχουν τη δημιουργία και τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ: η ελευθερία και η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος και η συλλογικότητα, η ταχύτητα και η αντοχή. Με τη δύναμη της φύσης (ΣΤ΄ τάξη) Τι μπορεί να σημαίνει πράσινο κτίριο και γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι το  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) «τρέφεται» από τη φύση; Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνας, μαθηματικούς γρίφους,…

Read more

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων παρακολούθησαν την παράσταση Ιστορίες Άνω Κάτω, στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη». Μία ομάδα καταξιωμένων συντελεστών κι εννέα υπέροχοι ηθοποιοί και μουσικοί συναντήθηκαν και έπαιξαν με τις έξυπνες, ευαίσθητες και ανατρεπτικές ιστορίες του σπουδαίου Γάλλου παιδαγωγού και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Μπερνάρ Φριό.  

10/11