Category Archives: Β2

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 τον σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ημερήσια εκδρομή του. Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών  και στη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Στην επιστροφή ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονή Δαμάστας. Γονείς και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι απ΄όλα τα αξιοθέατα.

  Οι μαθητές της Β΄ τάξης, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, ξεναγήθηκαν στις λαογραφικές συλλογές νεοελληνικού πολιτισμού της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη.  Με την επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε η ενότητα « Μες στο μουσείο», που με τις δράσεις που έγιναν, οι μαθητές μας ταξίδεψαν σε χρόνους περασμένους και ανασκάλεψαν τους θησαυρούς της παράδοσής μας. Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας κοντά στον Εθνικό Κήπο και τη Βουλή των Ελλήνων. Ιδρύθηκε το 1929 από τον Αντώνιο Μπενάκη στην μνήμη του πατέρα του Εμμανουήλ Μπενάκη. Στους τρεις ορόφους του φιλοξενούνται αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της Ελληνικής Ιστορίας και Τέχνης από την προϊστορική εποχή μέχρι τους σύγχρονους καιρούς.

Την εβδομάδα από τις 4 Μαρτίου 2019 μέχρι 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αφιέρωσαν κάποιες ώρες για να συζητήσουν σχετικά με το bullying και τους τρόπους αντιμετώπισης του, να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με το διαδικτυακό και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και να δημιουργήσουν αφίσες, συνθήματα και να κάνουν δράσεις κατά του εκφοβισμού.

  Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄τάξης, στα πλαίσια της ενότητας της Γλώσσας “Μες το μουσείο” διοργάνωσαν “Λαογραφική Έκθεση” στην τάξη τους. Την έκθεση επισκέφθηκαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Η παρουσίαση των εκθεμάτων έγινε από τους μαθητές της Β΄τάξης που με πολύ μεράκι εξήγησαν στα υπόλοιπα παιδιά τη χρήση των αντικειμένων αυτών.

  Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές των Α’ , Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄τάξεων του Σχολείου μας παρακολούθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την εκ Αθήνας Θεατρική Παράσταση “ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” .Μια εξαιρετική και συγκινητική συγχρόνως παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο λογοτεχνικό έργο του Hector Malot. Ένα βιβλίο-ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη αλλά και στην δύναμη του ανθρώπου να επιτυγχάνει τους στόχους του παρ’ όλες τις ατυχίες της ζωής.

Την Τρίτη 15 Μαΐου, όλες οι τάξεις του σχολείου, στο πλαίσιο της τελικής ημερήσιας εκδρομής,  επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του STAR SPORT CLUB στη Βούλα.  Σε έναν καταπράσινο χώρο εξαιρετικά υψηλής ασφάλειας και έκτασης 20.000 τ.μ., οι μαθητές απασχολήθηκαν από γυμναστές, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος “Η ελιά”, οι μαθητές των δυο τμημάτων της Β΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες τους, επισκέφτηκαν, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, τον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ενημερώθηκαν από τον πατέρα Γεώργιο για την ελιά, το ιερό δέντρο πολλών θρησκειών, από τους χρόνους της ειδωλολατρίας μέχρι τους χρόνους της εμφάνισης των μονοθεϊστικών θρησκειών.

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων πολιτιστικών επισκέψεων του σχολείου μας, οι μαθητές της Β΄ τάξης, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018,με τη συνοδεία των δασκάλων τους επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας. Εκεί ξεναγήθηκαν στις μεγάλες αίθουσές του όπου θαύμασαν τα πλούσια και σπάνια ευρήματά του, τα οποία προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία και καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από τα παλαιολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν και ενθουσιάστηκαν πολύ από αυτήν τους την επίσκεψη!

10/13