Category Archives: Δ1

” Ο Θησέας ή αλλιώς…η τόλμη! Ο Θησέας ή αλλιώς …η υπερνίκηση του ακατόρθωτου! Ο Θησέας ή αλλιώς…η υπέρβαση του εαυτού μας! Η Μοίρα 331 , με έμβλημά της τον μυθικό ήρωα Θησέα , ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου του 1988 και έχει ως κύριο ρόλο την αναχαίτιση παντός καιρού . Με ήλιο και με τον καιρό σύμμαχό μας επισκεφθήκαμε την αεροπορική βάση στην Τανάγρα κατά την 7η Νοεμβρίου και παρακολουθήσαμε απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ενδιαφέρουσα έκθεση σχετικά με τον εξοπλισμό των αεροσκαφών , η οποία είχε οργανωθεί εν όψει της γιορτής των Ταξιαρχών , της μεγάλης γιορτής της αεροπορίας μας. Ο Θησέας ή αλλιώς η ΜΟΙΡΑ 331!” Οι μαθητές/τριες της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με την καθημερινότητα των πιλότων και το ημερήσιο πρόγραμμά τους και επέστρεψαν με ενθύμια στις αποσκευές τους και ιπτάμενα όνειρα στις τσέπες…

Read more

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 τον σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ημερήσια εκδρομή του. Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών  και στη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Στην επιστροφή ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονή Δαμάστας. Γονείς και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι απ΄όλα τα αξιοθέατα.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 οι μαθητές των Γ΄& Δ΄τάξεων του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους, επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας. Εκεί τα παιδιά θαύμασαν εκθέματα διάφορων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο απ΄την 6η χιλιετία εως το 1050 π.χ. (Νεολιθικού – Κυκλαδικού & Μυκηναϊκού). Ενθουσιάστηκαν με τους θησαυρούς των βασιλικών τάφων των Μυκηνών, θαυμασαν τους κούρους και τις κόρες απ΄ολη την Ελλάδα, το άγαλμα του Ποσειδώνα ή του Δία και διάφορα εκθέματα που φτάνουν μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Στο εξαιρετικό αυτό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα σημαντική ήταν η πληροφόρηση και η καθοδήγηση των έμπειρων ξεναγών μας. Τελικά ήταν ένα εντυπωσιακό ταξίδι πίσω στο χρόνο!

Την εβδομάδα από τις 4 Μαρτίου 2019 μέχρι 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αφιέρωσαν κάποιες ώρες για να συζητήσουν σχετικά με το bullying και τους τρόπους αντιμετώπισης του, να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με το διαδικτυακό και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και να δημιουργήσουν αφίσες, συνθήματα και να κάνουν δράσεις κατά του εκφοβισμού.

  Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές των Α’ , Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄τάξεων του Σχολείου μας παρακολούθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την εκ Αθήνας Θεατρική Παράσταση “ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” .Μια εξαιρετική και συγκινητική συγχρόνως παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο λογοτεχνικό έργο του Hector Malot. Ένα βιβλίο-ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη αλλά και στην δύναμη του ανθρώπου να επιτυγχάνει τους στόχους του παρ’ όλες τις ατυχίες της ζωής.

Την Τρίτη 15 Μαΐου, όλες οι τάξεις του σχολείου, στο πλαίσιο της τελικής ημερήσιας εκδρομής,  επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του STAR SPORT CLUB στη Βούλα.  Σε έναν καταπράσινο χώρο εξαιρετικά υψηλής ασφάλειας και έκτασης 20.000 τ.μ., οι μαθητές απασχολήθηκαν από γυμναστές, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια.

Ξέρετε τι κάναμε στο Μουσείο Πειραμάτων; Γίναμε “μαθητές στην αρχαία Αθήνα”. Ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο και φτάσαμε μέχρι την αρχαία Αθήνα. Τα ρούχα μας άλλαξαν και πλέον φοράμε χιτώνες!  Άλλαξαν και τα ονόματά μας. Είμαστε όμως ακόμη παιδιά! Παίξαμε και μάθαμε για τα αθύρματα, τα παιχνίδια της αρχαιότητας. Ακούσαμε αρχαία ελληνική μουσική! Τί έπαιρναν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο; Ανακαλύψαμε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές της αρχαίας Αθήνας, στα σχολεία του παιδοτρίβη, του γραμματιστή και του κιθαριστή.  Επιστρέφοντας στο 2017, σε μία μικρή ανασκαφή ανακαλύψαμε… σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα! Με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών  της Δ΄ τάξης Κωνσταντίνας Κωτούλα και Νίκου Σαριόγλου.

10/10