Η ΠΡΩΤΗ… επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η ΠΡΩΤΗ… επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Οι μαθητές της Πρώτης τάξης επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, τη Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Η κα Μάγδα Παπαδοπούλου υποδέχτηκε τους μικρούς μελλοντικούς αναγνώστες στον φιλόξενο χώρο του Παιδικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την ταξινόμηση των βιβλίων, τη διαδικασία δανεισμού και τη λειτουργία του αναγνωστηρίου. Στη συνέχεια, διαβάστηκαν μικρές ιστορίες και σχολιάστηκαν οι  ήρωες και οι περιπέτειές τους. Οι μαθητές είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παίξουν με εικονογραφημένες κάρτες  για την αναζήτηση βιβλίων. Στο τέλος, αυτής της δράσης  κάθε μαθητής παρουσίασε το βιβλίο της κάρτας που είχε επιλέξει.
Φεύγοντας οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία με τη δική τους προσωπική κάρτα. Η χαρά τους και η χαρά μας ήταν μεγάλη, γιατί με την κάρτα αυτή αρχίζει μια ιδιαίτερη σχέση με την Βιβλιοθήκη. Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών μας που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια αυτή και φρόντισαν να κάνουν την εγγραφή των παιδιών τους, πριν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.
Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε την κα Μ. Παπαδοπούλου για την φιλοξενία και την  προσφορά βιβλίων για την ενίσχυση Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας.