ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10/1/2022

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10/1/2022

Αγαπητοί γονείς,

Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά!

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ κατά την 1η  εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου), οι μαθητές/τριες θα πρέπει να κάνουν 3 self test, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Από τη 2η εβδομάδα και μετά τα self test θα διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, κάθε  Τρίτη και Παρασκευή, όπως και το προηγούμενο διάστημα.

Τα  self test αυτά γίνονται από όλους ανεξαιρέτως τους/τις μαθητές/τριες (εμβολιασμένους και μη, νοσήσαντες) και δηλώνονται στην πλατφόρμα  edupass.gov.gr, σε κάθε περίπτωση (αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα).

Ως εκ τούτου οι μαθητές/τριες τη Δευτέρα 10/1/2022 κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχετική Δήλωση EDUPASS-Σχολική Κάρτα, προκειμένου να είναι δυνατή η παραμονή τους στο σχολείο.

Επισημαίνουμε ότι όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται  ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 έως και 21 Ιανουαρίου.

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά στον σύνδεσμο https://www.minedu.gov.gr/news/51109-05-01-22-erotiseis-apantiseis-gia-ti-leitourgia-ton-sxoleion

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Η Διευθύντρια